За інформацією правоохоронців, долю вилучених коштів вирішить суд.

Ім’я колишньої очільниці МСЕК Хмельницької області Тетяни Крупи знову опинилося в центрі уваги, після того як у її помешканні правоохоронці виявили мільйони доларів.

Офіс Генерального прокурора України повідомив, що в інформаційному просторі почала ширитися інформація про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Згідно з даними відомства, Генпрокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Тим часом сотні українців у соціальних мережах запитують, яка доля мільйонів, знайдених і вилучених у будинку Тетяни Крупи. За даними джерел ТСН.ua, грошей у квартирі сім’ї Круп було настільки багато, що правоохоронці знаходили їх навіть у ванній кімнаті та інших малоймовірних місцях.

“Знайдені й вилучені під час обшуків кошти є речовими доказами, що зберігаються відповідно до закону. Їхню подальшу долю вирішить суд, однак є певні нюанси. Якщо в суді буде доведено незаконне походження цих коштів або їх частини, вони будуть конфісковані й передані до державного бюджету. У період воєнного стану не виключено, що ці кошти можуть бути направлені на потреби Збройних сил України. Якщо ж у суді буде доведено законність походження коштів, і будуть надані відповідні документальні підтвердження, гроші або їх частина, ймовірно, повернуть власниці”, — пояснили джерела в правоохоронних органах для ТСН.ua.

Адвокат Анжеліка Моісеєва, яка представляє інтереси Тетяни Крупи в суді, на питання про те, чи планується клопотання про повернення коштів або їх частини, відповіла: “Весь судовий процес і досудове розслідування побудовані на змагальності сторін. Тобто кожна зі сторін доводить свою позицію. Суд звертає увагу на те, чия позиція більш обґрунтована та підтверджена доказами. Захист повинен надати докази законності походження коштів, а обвинувачення — докази незаконності. Чиї доводи будуть вагомішими, на користь тієї сторони й ухвалюється рішення. Це справедливо і прозоро”.

До цього адвокат додала, що, на думку сторони захисту, підозра Тетяні Крупі є необґрунтованою.

Ще один адвокат Крупи, Роксолана Лукинчук, повідомила, що сьогодні, 17 жовтня, планувалося засідання апеляційної інстанції. Захист оскаржує рішення Печерського суду про арешт, але засідання було перенесено.

Як стало відомо ТСН.ua, нещодавно НАБУ також долучилося до розслідування цієї гучної справи.

Тим часом користувачі соцмереж підрахували, скільки дронів можна було б закупити за вилучені у сім’ї Крупи кошти. За приблизними розрахунками, на ці гроші можна придбати близько 4 тисяч потужних дронів, які могли б знищити таку ж кількість окупантів.

Обшуки у чиновників на Хмельниччині

У Хмельницькій області ДБР викрило керівницю МСЕК та її сина, очільника обласного управління Пенсійного фонду, на незаконному збагаченні на мільйони доларів. Під час обшуків у будинку цієї родини знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів у різних валютах.

Правоохоронці знаходили гроші майже в кожному куточку квартири: в шафах, шухлядах, нішах. За даними ДБР, під час слідчих дій чиновниця намагалася позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з 500 тисячами доларів через вікно.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення взяти Тетяну Крупу під варту.