Рішення № 98 від 27 січня 2016 року “Про затвердження Положення про порядок встановлення пломб-індикаторів магнітного впливу (поля) на лічильники холодної води, що застосовуються абонентами КП «Комунальник» Овруцької міської ради”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Р І Ш Е Н Н Я

П’ята   сесія                                                                                                 VII скликання

Від 27 січня 2016 року              № 98

Про затвердження Положення про порядок
встановлення пломб-індикаторів магнітного впливу (поля)
на лічильники холодної води, що застосовуються

абонентами КП «Комунальник» Овруцької міської ради

Розглянувши клопотання директора комунального підприємства “Комунальник” Овруцької міської ради Житомирської області про прийняття Положення про порядок  встановлення індикаторів впливу постійного магнітного поля на прилади обліку води, з метою забезпечення захищеності лічильників води від несанкціонованого втручання в їх роботу, враховуючи погодження Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України,  керуючись ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Овруцька міська рада

В И Р І Ш И Л А :

  1. Затвердити Положення про порядок встановлення пломб-індикаторів магнітного впливу (поля) на лічильники холодної води, що застосовуються абонентами КП «Комунальник» Овруцької міської ради Житомирської області (додається).
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Дяченка А.М. та постійну комісію міської ради з питань житлово – комунального господарства, екології та використання земельних ресурсів.
  3. Директору КП «Комунальник» Овруцької міської ради Латашу О.А. звіт про хід виконання зазначеного рішення надавати щомісячно до 25 числа та заслуховувати на сесії міської ради.
  4. Це рішення набуває чинності з моменту його опублікування в друкованих засобах масової інформації.

Міський голова                                                               І.Я. Коруд

ДОДАТОК

до рішення 5-ої сесії міської ради

VІІ скликання

від 27.01.2016 року № 98

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок встановлення пломб-індикаторів магнітного впливу (поля) на лічильники холодної води, що застосовуються абонентами КП «Комунальник» Овруцької міської ради Житомирської області

Це Положення розроблено з метою запобігання розкраданню холодної води абонентами КП «Комунальник» Овруцької міської ради.

На лічильники холодної води абонентам КП «Комунальник» Овруцької міської ради встановлюються пломби-індикатори магнітного впливу (поля), (далі – «пломби-індикатори»).

Пломба-індикатор встановлюється (наклеюється) працівниками КП «Комунальник» Овруцької міської ради на чисту, суху поверхню корпусу лічильника холодної води.

Кожна пломба-індикатор має свій індивідуальний порядковий номер. Її неможливо тимчасово видалити з корпусу лічильника холодної води, оскільки при знятті пломби-індикатора руйнується липка поверхня.

Факт встановлення пломб-індикаторів має бути зазначений в акті про пломбування або в іншому документі, що підтверджує факт встановлення таких пломб-індикаторів на лічильник холодної води, який складається в двох примірниках, один для КП «Комунальник» Овруцької міської ради, другий для абонента.

Пломби-індикатори встановлюються абонентам безоплатно.

Індикатори магнітного впливу (поля) мають бути сертифіковані в установленому порядку та мають фіксувати вплив на лічильник холодної води магнітних полів.

КП «Комунальник» Овруцької міської ради під час встановлення представником підприємства пломб-індикаторів на лічильники холодної води зобов’язане надати абоненту копії сертифікатів відповідності індикаторів, або свідоцтв про атестацію цих індикаторів та примірник акту про встановлення пломб – індикаторів на лічильники холодної води.

При впливі на пломбу-індикатор зовнішнього магнітного поля, стан магнітної системи індикаторних елементів необоротно порушується: контрастні мітки зникають і перетворюються в безформне утворення феромагнітних частинок або ж змінюється структура та форма магнітної суспензії. Дані факти свідчать про спробу споживача порушити нормальний режим роботи приладу обліку за допомогою магніту. У цьому випадку споживач несе відповідальність згідно з діючими нормативними документами.

У випадку якщо споживачем заявлено про пошкодження пломби – індикатора, що не супроводжується зміною контрастних міток та форм магнітної суспензії, штрафні санкції не нараховуються.

Технічний нагляд за пломбами-індикаторами здійснюється безоплатно працівниками КП «Комунальник» Овруцької міської ради 2 раз на рік.

Установка нових лічильників проводиться з обов’язковим встановленням пломб – індикаторів.

Термін придатності пломб-індикаторів – 6 років.

З обов’язковим врученням інструкції під підпис.

 

Секретар ради                                                                                М.В. Чичирко

 



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *