Рішення №909 від 7 грудня 2018 року “Про затвердження порядку та нормативу відрахувань до місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами, що належать до комунальної власності Овруцької міської ради на 2019 рік.”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Р І Ш Е Н Н Я

Двадцята   сесія                                                                                                   VІІ  скликання

від  7 грудня  2018 року                № 909

Про затвердження порядку та нормативу
відрахувань до місцевого бюджету частини
чистого прибутку (доходу) підприємствами,
що належать до   комунальної  власності

Овруцької міської ради  на 2019 рік.

З метою наповнення дохідної частини місцевого бюджету, затвердження порядку та нормативу відрахувань частини прибутку (доходу), отриманого за результатами господарської діяльності в 2019 році підприємствами, що належать до комунальної власності Овруцької міської ради, керуючись п. 35 ст. 64 Бюджетного кодексу України, пп. 29 ч. 1 ст. 26. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації спільного засідання постійних комісій міської  ради, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Порядок та норматив відрахування частини прибутку (доходу) для підприємств комунальної власності Овруцької міської ради, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету (додається).
  2. 2. Овруцькому управлінню ГУ ДФС у Житомирській області здійснювати контроль за повнотою і своєчасністю сплати  відрахувань частини чистого прибутку (доходу) комунальними  підприємствами відповідно до Порядку і нормативів, затверджених цим рішенням.
  3. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2019 року.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію міської ради з питань бюджету, комунальної власності та соціально- економічного розвитку.

Міський голова                                                                          І.Я. Коруд

Додаток до рішення № 909

від 07.12.2018р.

ПОРЯДОК
та норматив відрахування в 2019 році частини прибутку (доходу)
для підприємств комунальної власності Овруцької міської ради,

 яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету

  1. Даний Порядок і норматив регламентують здійснення відрахування до загального фонду міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами, за результатами фінансово-господарської діяльності.
  2. Відрахування частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду міського бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності провадяться комунальними підприємствами у розмірі 5 (п’ять)% чистого прибутку (доходу).
    • Підприємства комунальної власності здійснюють відрахування до місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу) наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2019 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств та розраховується комунальними  підприємствами відповідно до порядку, встановленого Державною фіскальною службою.
  3. Частина чистого прибутку (доходу), що відраховується до місцевого бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та розмірів відрахувань чистого прибутку (доходу), зазначених у п. 2 цього Порядку.
  4. Визначена відповідно до цих Порядку і нормативів частина чистого прибутку (доходу) сплачується у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств, і зараховується на відповідні рахунки з обліку надходжень до загального фонду міського бюджету, відкриті в органах Державного казначейства.

Секретар ради                                                                                  Дєдух І.М.



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *