Проект рішення “Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти комунальної власності Овруцької ОТГ.”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Р І Ш Е Н Н Я

Сьома   сесія                                                                                              VII скликання

від  1 лютого  2018 року        № ___

Про затвердження Порядку
призначення на посаду керівників
закладів загальної середньої освіти

комунальної власності Овруцької ОТГ.

Відповідно до статей 25, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.1 ст. 66 та п.4 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту», ч.2 ст.26 Закону України «Про загальну середню освіту», Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.10.2015 № 827, з метою забезпечення прозорості при призначенні керівників закладів загальної середньої освіти,  міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Порядок призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти комунальної власності Овруцької міської об’єднаної територіальної громади згідно додатку.
  1. Відділу освіти Овруцької міської ради забезпечити оприлюднення прийнятого рішення.
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на відділ освіти Овруцької міської ради та постійну комісію з гуманітарних питань, освіти, медицини, культури, фізичного виховання та соціального захисту населення.

Овруцький міський голова                                                           І.Я.Коруд 

Додаток

до рішення Овруцької

міської ради

№ ____ від1 лютого  2018р.

Порядок
призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти комунальної власності

Овруцької міської об’єднаної територіальної громади

  1. Цей Порядок визначає механізм призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти комунальної власності Овруцької міської об’єднаної територіальної громади (далі – ОТГ).

Порядок розроблено з метою забезпечення конкуренції, справедливості, неупередженості та прозорості при призначенні на посаду керівників закладів загальної середньої освіти ОТГ.

  1. Керівником закладу загальної середньої освіти (загальноосвітнього навчального закладу) (далі – заклад освіти) може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра, стаж педагогічної роботи не менше трьох років, високі моральні якості та стан здоров’я, що дозволяє виконувати професійні обов’язки.
  2. Призначення керівників закладів освіти комунальної власності ОТГ здійснюється відділом освіти Овруцької міської ради за погодженням з міською радою.

Призначення керівників закладів освіти здійснюється за результатами конкурсного відбору, що проводиться відповідно до цього Порядку, шляхом укладання контракту.

  1. Підставою для проведення конкурсного відбору є наказ відділу освіти Овруцької міської ради, що призначає керівника закладу освіти.

Підставою для прийняття відповідного наказу є:

– утворення нового закладу освіти (в тому числі реорганізації);

– наявність вакантної посади керівника закладу освіти;

– прийняття рішення щодо припинення (розірвання) трудового договору (контракту) з керівником закладу освіти.

  1. Наказ та оголошення про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти оприлюднюється на веб-сайті відділу освіти Овруцької міської ради, що призначає керівника закладу освіти, та закладу загальної середньої освіти (в разі наявності такого веб-сайту), а також публікується в районних друкованих засобах масової інформації не пізніше ніж за один місяць до початку проведення конкурсного відбору.

В оголошенні про проведення конкурсного відбору зазначаються:

– найменування і місцезнаходження закладу освіти;

– найменування посади та умови оплати праці;

– кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду керівника закладу освіти (далі – претенденти);

– перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, та строк їх подання;

– дата, місце та етапи проведення конкурсного відбору;

– контактний номер телефону, поштова адреса та адреса електронної пошти, на які може звернутися претендент, для отримання додаткової інформації про проведення конкурсного відбору.

В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству.

Термін подання документів для участі в конкурсному відборі не може становити менше 20 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсного відбору.

  1. Для проведення конкурсного відбору відділ освіти, що призначає керівника закладу освіти, утворює конкурсну комісію (далі – комісія), до складу якої включаються представники:

– відділу освіти Овруцької міської ради;

– педагогічного колективу закладу освіти;

– виконавчого комітету та депутатів Овруцької міської ради;

– громадського об’єднання батьків учнів закладу освіти.

До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть бути залучені представники інших громадських об’єднань та експерти у сфері загальної середньої освіти.

Членом комісії не може бути особа, яка має особисту заінтересованість (згідно з чинним законодавством) в результатах конкурсу та визначенні переможців чи подала документи на участь у конкурсі.

Кількісний склад комісії – 9 чоловік.

Конкретний склад комісії затверджується наказом відділу освіти.

Відділ освіти повинен сформувати персональний склад комісії не пізніше 20 днів після оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника закладу освіти.

Зміни до складу комісії (в разі необхідності) вносяться наказом відділу освіти.

Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин усіх членів комісії.

Очолює і організовує роботу комісії голова комісії (далі – голова). Голова комісії обирається із членів комісії і за її поданням затверджується наказом відділу освіти.

Перше організаційне засідання комісії до обрання та затвердження голови проводить начальник відділу освіти.

Голова в межах покладених на нього повноважень:

–  скликає засідання комісії та погоджує порядок денний;

–  головує на засіданнях комісії;

– у разі необхідності, визначає список запрошених для участі у засіданнях комісії;

– організовує підготовку матеріалів для подання на розгляд комісії;

– ознайомлює членів комісії з матеріалами, в тому числі кваліфікаційними вимогами до претендентів на вакантні посади керівників закладів освіти згідно з вимогами чинного законодавства.

Конкурсна комісія:

– розглядає заяви претендентів про участь у конкурсі та документи, які до них додаються;

– приймає рішення щодо відповідності поданих претендентами документів умовам участі у конкурсі;

– проводить конкурсний відбір;

– визначає переможців за результатами проведеного конкурсу.

Рішення комісії приймається більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос голови комісії.

  1. Конкурсний відбір проходить у три етапи (визначення відповідності поданих документів кваліфікаційним вимогам, тестування із знання законодавства, подання мотиваційного листа з представленням перспективного плану розвитку закладу освіти на один рік та подальшу перспективу у формі публічної відкритої презентації) й полягає у:

1) поданні претендентом документів, що підтверджують відповідність кваліфікаційним вимогам, а саме:

– заяву про участь у конкурсі;

– особового листка з обліку кадрів;

– автобіографію;

– копію диплома про освіту;

– копію паспорта;

– письмову згоду на обробку персональних даних;

– дві фотографії розміром 6х4см;

– копію трудової книжки;

– медичну довідку;

По завершенню строку приймання документів останні надаються комісії, яка їх вивчає та приймає рішення щодо їх відповідності умовам конкурсу, допуску осіб до участі в конкурсі або ж обґрунтованої відмови, про що претенденти повідомляються по телефону, електронною поштою (за наявності), письмово.

Відповідне рішення оформлюється протоколом;

2) тестуванні із знання законодавства (Конституції України, про освіту та загальну середню освіту, трудового законодавства, про місцеве самоврядування в Україні, з питань запобігання та протидії корупції, з питань фінансово-господарської діяльності закладів освіти) – на яке відводиться 60 хвилин для надання відповіді на 50 запитань у формі тестів. Максимальна кількість балів 50.

За результатами тестування виставляється результат «зараховано» (28 і більше правильних відповідей) або «не зараховано» (27 і менше правильних відповідей). Претендент, який отримав результат тестування «не зараховано», вважається таким, що не пройшов тестування і не допускається до третього, заключного етапу конкурсу.

Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом.

3) поданні претендентом мотиваційного листа і перспективного плану розвитку закладу освіти на один рік та подальшу перспективу у формі публічної відкритої презентації (до 30 хвилин);

Оцінювання комісією:

–  мотиваційного листа – 1-5 балів;

–  перспективного плану розвитку закладу освіти – 1-5 балів;

–  відкритої презентації – 1-5 балів.

Оцінювання передбачає виставлення балів кожним членом конкурсної комісії.

Переможцем конкурсу вважається претендент, який набрав найбільшу сумарну кількість балів.

Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом та підписується усіма членами конкурсної комісії, які брали участь у засіданні.

  1. Комісія протягом одного робочого дня після проведення конкурсу надає претендентам та органу, що здійснює конкурсний відбір, висновок щодо результатів конкурсного відбору.

Претенденти в триденний термін письмово повідомляються про результати їх участі в конкурсному відборі.

Кожен претендент може надати обґрунтовані заперечення щодо рішення конкурсної комісії до органу, що здійснює призначення, не пізніше ніж через п’ять робочих днів з дати його отримання.

  1. На підставі висновку та заперечень (за наявності), зазначених у пункті 8 цього Порядку, не раніш ніж через 5 (п’ять) робочих днів та не пізніше ніж через 10 (десять) робочих днів (але не пізніше двох місяців з дня оголошення конкурсу) з дати їх отримання відділ освіти міської ради в особі начальника за погодженням з міською радою укладає контракт з визначеним комісією претендентом з дотриманням вимог Закону України «Про освіту» та законодавства про працю.

У контракті зазначається термін його дії.

Контракт укладається терміном від 2 до шести років і підписується керівником відділу освіти.

Контракт з керівником не може бути укладений більше як на два строки підряд. Після закінчення 2 строків контракту з керівником, він може знову брати участь у конкурсі на призначення на посаду керівника відповідно до цього порядку, але в іншому закладі освіти.

  1. Конкурсний відбір визнається таким, що не відбувся, у разі, коли:

– відсутні заяви про участь у конкурсному відборі;

– жоден з претендентів не пройшов конкурсного відбору;

– конкурсною комісією не визначено переможця серед претендентів.

Підставою для визнання конкурсного відбору таким, що не відбувся, є рішення конкурсної комісії.

Якщо конкурс не відбувся з причин, зазначених вище, через місяць проводиться повторний конкурс відповідно до цього Порядку.

У разі наявності лише одного претендента на оголошену вакантну посаду такий претендент проходить конкурсний відбір відповідно до цього Порядку; конкурсна комісія визнає конкурс на заміщення вакантної посади таким, що відбувся (якщо претендент набрав необхідну кількість балів) та приймає рішення більшістю голосів від загального складу конкурсної комісії щодо рекомендації вказаної особи на посаду керівника або про оголошення повторного проведення конкурсу (якщо претендент не набрав необхідної кількості балів) на заміщення вакантної посади за процедурою та умовами встановленими цим Порядком.

  1. Результати конкурсного відбору оприлюднюються на веб-сайті відділу освіти Овруцької міської ради, (на веб-сайті закладу освіти за наявності такого веб-сайту) та в районному друкованому засобі масової інформації.

Секретар ради                                                     Дєдух І.М.



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *