Рішення №30 виконкому міської ради “Про погодження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 Від  21.12.2017 року               № 30

Про погодження Програми соціально-економічного

та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік

Розглянувши пропозиції виконавчого комітету Овруцької міської ради, депутатів міської ради, виконуючих обов’язки старост по старостинських округах до Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Овруч на 2018 рік відповідно до Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2003 року № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету», з метою забезпечення комплексного розвитку Овруцької громади, підвищення життєвого рівня населення, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації спільного засідання постійних депутатських комісій міської ради, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Погодити Проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік (додаток № 1).
  1. Проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік винести на розгляд чергової сесії міської ради.

Міський голова                                                                                  І.Я.Коруд

Д О Д А Т О К № 1

до рішення виконкому міської ради

VІІ скликання

від 21.12.2017 року № 30

Паспорт
Програми соціально-економічного та культурного розвитку

Овруцької ОТГ на 2018 рік

Назва програми Програма соціально-економічного та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік
Мета програми Узгодження спільних дій органу місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання різних форм власності по створенню сприятливих умов для забезпечення соціально-економічного розвитку громади.
Очікувані результати виконання програми Розв’язання соціальних проблем та зростання якості життя населення за рахунок створення передумов для стійкого соціально-економічного розвитку громади
Структура програми Загальні положення

1. Оцінка тенденцій економічного і соціального розвитку Овруцької ОТГ

2. Цілі та пріоритети економічного та соціального розвитку громади у 2018 році

3. Бюджет громади на 2018 рік

4. Розвиток економічного потенціалу та підприємництва

5. Управління об’єктами комунальної власності

6. Розвиток житлово-комунального господарства та благоустрою громади

7. Транспорт

8. Органи місцевого самоврядування

9. Соціальний захист населення

10. Забезпечення дотримання законності і правопорядку, прав і свобод громадян, безпечних умов проживання

11. Культурний та духовний розвиток, національно-патріотичне виховання мешканців громади

12. Розвиток фізичної культури та спорту

13. Освіта

14. Охорона здоров’я

15. Землеустрій міста

16. Заходи, пов’язані з реалізацією в громаді конкурентної політики

Ініціатор розроблення програми Виконавчий комітет Овруцької міської ради
Розробник програми Відділ економічного розвитку та залучення інвестицій Овруцької міської ради
Співрозробники програми Виконавчі органи міської ради, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади
Відповідальні виконавці програми Виконавчі органи міської ради, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади, заклади, установи, фонди, суб’єкти господарювання міста
Термін реалізації програми 2018 рік
Обсяги фінансування програми, тис. грн. Фінансування заходів проводиться згідно цільових програм з міського, Державного та обласного бюджетів та за кошти інших джерел не заборонених чинним законодавством
Контроль за виконанням програми Покладається на голів постійних депутатських комісій міської ради, заступників міського голови, начальників відділів.

 

ПРОГРАМА

соціально-економічного та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік

Програма соціально-економічного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік (далі – Програма) враховує основні пріоритети розвитку громади, конкретні завдання щодо підвищення ефективності використання наявного природного, виробничого і трудового потенціалів, ґрунтується на комплексі галузевих програм.

Співпраця органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на виконання зазначених умов передбачає досягнення визначеної у Програмі  мети, отримання підтримки громади міста Овруча.

Програма розроблена відповідно до вимог законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», «Про державні цільові програми», «Про стимулювання розвитку регіонів» та на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 №558 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2016 рік та основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2017 – 2019 роки».

Метою Програми є узгодження спільних дій органу місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання різних форм власності по створенню сприятливих умов для забезпечення соціально-економічного розвитку громади.

Основні показники Програми базуються на намірах господарюючих суб’єктів громади, пропозиціях структурних підрозділів міської ради та враховують існуючі тенденції соціально-економічного розвитку громади та  поточну економічну ситуацію в країні.

Спільні дії Овруцької міської ради та її виконавчого комітету спрямовані на реалізацію державної соціальної та економічної політики, підвищення конкурентоспроможності та забезпечення висхідної динаміки розвитку економіки громади, створення якісного та безпечного середовища життєдіяльності населення.

Термін реалізації Програми соціально-економічного розвитку Овруцької ОТГ – 2018 рік.

Виконання зазначених пріоритетних завдань дасть можливість забезпечити стабільні темпи економічного зростання, сприятиме наповненню бюджету міста та дозволить спрямувати фінансові ресурси у соціальну сферу для створення повноцінного життєвого середовища, додержання державних соціальних стандартів та гарантій.

У процесі виконання Програма може уточнюватися. Зміни і доповнення до Програми  затверджуються Овруцькою  міською радою за поданням депутатів, постійних  комісій міської ради, членів виконкому та мешканців міста. Звітування про виконання Програми двічі на рік – за шість місяців та підсумками року.

І. ОЦІНКА ТЕНДЕНЦІЙ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ОВРУЦЬКОЇ ОТГ

Овруцька об’єднана територіальна громада утворена 13 квітня 2017 року відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» шляхом об’єднання Овруцької міської ради, Бондарівської, Великофоснянської, Великохайчанської, Великочернігівської, Гошівської, Зарічанської, Кирданівської, Невгодівської, Норинської, Підрудянської, Піщаницької, Покалівської, Раківщинської, Хлуплянської, Черепинської, Шоломківської сільських рад Овруцького району.

Овруцька ОТГ розташована у центрі Полісся, межує з районами Гомельської області Республіки Білорусь; Коростенським і Народицьким районами Житомирської області.

Найбільшою річкою є Норинь – притока р. Уж.

Адміністративний центр — місто . Площа — 821,67 км²,населення міста – 16,1 тис. чол., населення всієї громади складає — 36 558 мешканців (2017). До складу громади входять 1 місто – і 68 сіл: Базарівка, Барвінкове, Богданівка, Бондарі, Бондарівка, Велика Фосня, Велика Хайча, Велика Чернігівка, Великий Кобилин, Великі Мошки, Веселівка, Гаєвичі, Гошів, Гуничі, Дівошин, Довгиничі, Дубовий Гай, Заріччя, Заськи, Збраньки, Камінь, Кирдани, Клинець, Колосівка, Коптівщина, Коренівка, Корчівка, Красносілка, Лукішки, Мала Фосня, Мала Хайча, Мала Чернігівка, Малий Кобилин, Малі Мошки, Мамеч, Мишковичі, Мочульня, Мощаниця, Нагоряни, Невгоди, Нивки, Новосілки, Норинськ, Оленичі, Острів, Павловичі, Папірня, Підвелідники, Підруддя, Піщаниця, Покалів, Поліське, Полохачів, Потаповичі, Привар, Раківщина, Сирківщина, Скребеличі, Слобода-Новоселицька, Слобода-Шоломківська, Смоляне, Стугівщина, Теклівка, Хлупляни, Черепин, Черепинки, Шоломки та Яцковичі.

 

 

Назва населеного пункту

 

Площа, всього (га)

Відстань до центру ОТГ (кілометри доріг)
1. Адміністративний центр ОТГ – Овруцька міська рада Житомирської області 887,2 га Х

Х

2. Бондарівський старостинський округ 3873,4 га 17 км
3. Великофоснянський старостинський округ 2848,6 га 10 км
4. Великочернігівський старостинський округ 59323,0 га 10 км
5. Великохайчанський старостинський округ 3364,6 га 20 км
6. Гошівський старостинський округ 3990,0 10 км
7. Зарічанський старостинський округ 2891,0 га 2 км
8. Кирданівський старостинський округ 9863,7 га 3 км
9. Невгодівський старостинський округ 1533,5 га 15 км
10. Норинський старостинський округ 3931,4 га 20 км
11. Підрудянський старостинський округ 1790,7 га 1 км
12. Піщаницький старостинський округ 12733,6 га 8 км
13. Покалівський старостинський округ 7966,1 га 15 км
14. Раківщинський старостинський округ 4534,8 га 12 км
15. Хлуплянський старостинський округ 6393,9 га 22 км
16. Черепинський старостинський округ 1988,0 га 5 км
17. Шоломківський старостинський округ 3689,1 га 9 км

Демографічна ситуація

В загальній структурі населення громади перше місце посідає місто Овруч з чисельністю міського населення в 16,1 тис. чол., решта населення громади відноситься до сільського і складає понад 20 тис. чол.

 

 

Назва населеного пункту

Всього населених пунктів Загальна чисельність жителів, станом на 01.01.2017
1. Адміністративний центр ОТГ – Овруцька міська рада Житомирської області 1 16148
2. Бондарівський старостинський округ 4 1341
3. Великофоснянський старостинський округ 2 1124
4. Великочернігівський старостинський округ 7 832
5. Великохайчанський старостинський округ 4 1322
6. Гошівський старостинський округ 4 891
7. Зарічанський старостинський округ 2 1762
8. Кирданівський старостинський округ 3 1587
9. Невгодівський старостинський округ 2 455
10. Норинський старостинський округ 3 1267
11. Підрудянський старостинський округ 3 1079
12. Піщаницький старостинський округ 6 1352
13. Покалівський старостинський округ 7 1620
14. Раківщинський старостинський округ 6 861
15. Хлуплянський старостинський округ 6 850
16. Черепинський старостинський округ 5 1044
17. Шоломківський старостинський округ 4 1707

Чисельність населення в громаді має від’ємне сальдо за рахунок міграційних процесів, низького рівня народжуваності, незадовільного екологічного стану.

Виробнича інфраструктура

На території громади представлені такі галузі промисловості: легка, харчова, будівельних матеріалів, сільське господарство.

Підприємства: молочноконсервний завод, хлібозавод, деревообробний комбінат, компанія порційних автоматів, швейна фабрика, лісгоспи; фермерські господарства.

Діє залізничний пункт контролю «Овруч» через державний кордон України та Білорусі.

Підприємства роздрібної торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення продовжують оновлювати торговельне устаткування та впроваджувати нові методи та технології в торгівлі та наданні послуг. На сьогоднішній день діє більше 500 торговельних об’єктів та сфери послуг: це продовольчі та непродовольчі магазини, заклади громадського харчування, побутового обслуговування – майстерні по пошиттю одягу, ремонту взуття і техніки, медичного обслуговування, аптеки, та ін.

Банківська система представлена філіями банків «Ощадбанк», «Приват банк», «Райфайзен банк Аваль», та кредитною спілкою «Оберіг».

Транспортна інфраструктура

Регіональні пасажирські та вантажні перевезення здійснюються залізничним та автомобільним транспортом. Із загальною мережею автомобільних доріг України Овруцька громада сполучена дорогами державного значення Вінниця-Житомир-Овруч-Мозир, Київ–Овруч-Іванків та місцевого підпорядкування. Громада має автобусне сполучення з Києвом, Житомиром, Вінницею, Коростенем, Рівним, Бердичевом, Трускавцем, Гомелем. Проходять залізничні маршрути Санкт-Петербург – Одеса, Санкт-Петербург – Кишинів, Мінськ-Кишинів, Брест-Київ, Мінськ-Сімферополь, Мінськ-Варна. Овруч – перше прикордонне місто України у північно-західному напрямку. На під’їзді до нього діє митний пост “Овруч”.

В 2017 році  Овруцькою міською радою проведено капітальний ремонт вулиці І.Богуна на суму 3,3 млн.грн., на 690 тис. ще завершити робіт. Завершено капітальний ремонт Привокзальної площі витрачено 1млн. 634 тис. грн.

Службою автомобільних доріг в Житомирській області проведено ямкові ремонтні роботи доріг, що проходять в межах м. Овруча, а саме: а/д Т-06-19 – Овруцьке напівкільце (від поста бувшого ДАІ до ж/д переїзду, від літака до виходу на дорогу, біля АТП), вартість таких робіт складає 1 млн. 50 тис. грн.

Р-02 – Київ – Іванків – Овруч (від пам’ятника танкістам до залізничного вокзалу, від перехрестя вул. Б.Хмельницького – Г.Майдану до перехрестя вул. Б.Хмельницького – М.Ващука), вартість робіт – 35000 грн.; а/д О – 06-15-24 Овруч – Словечно – вартість робіт – 33250 грн. Всього зроблено робіт на загальну суму – 1118250 грн.

Всього Службою за останній рік проведено робіт близько 6 млн. грн.

Проведено облаштування доріг дорожньою розміткою та знаками по вулицях міста.

Одним з найважливіших питань об’єднаної громади є стан дорожнього покриття, який як в межах населених пунктів, так і поза ними, знаходиться в незадовільному стані. Мережа автомобільних доріг потребує капітального ремонту, а подекуди і повної заміни дорожнього покриття. Щороку проводиться ямковий ремонт доріг, але ці заходи не можуть в повній мірі вирішити проблему.

Особливої уваги потребують дороги: С061403 Мамеч – Велика Чернігівка через Богданівку, О 061424 Овруч- Норинськ-Словечне-Перга, С 061458 Хлупляни – Стугівщина, С 061432 Бондарі –Бондарівка, С061409 /Овруч – Народичі/ – Раківщина – В.Фосня, С061431 Велика Фосня – Веселівка, С 061412 Невгоди – Гошів – Смолино, С 061430 підїзд до С. Яцковичі,  С 061427 Підїзд до с.Корчівка, С061434 Черепин – Коренівка – Черепинки – підїзд до с. Черепин, С 061438 Левковичі – Острови – Теклівка – Дивошин – підїзд до с. Дивошин, С 061436 Піщаниця – Мочульня, С 061413 підїзд до с. Кирдани, С 061429 підїзд до с. Колосівка, С 061457 Поліське-Павловичі. Капітального ремонту потребує дорога державного значення М – 21 Виступовичі – Житомир та Р-02 – Київ – Іванків – Овруч.

Гуманітарна інфраструктура.

Освіта Овруцької ОТГ представлена: 18 дитячих навчальних закладів, Опорний навчальний заклад «Овруцька ЗОШ I-IIIступенів № 1», навчально-виховний комплекс «Овруцька гімназія ім. А.Малишка», 13 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів,  2 загальноосвітні школи І-ІІ ступенів та Овруцький професійний ліцей. У загальноосвітніх школах ОТГ навчається 3440 учнів та 1014 дітей відвідують дошкільні навчальні заклади об’єднаної громади.

В 4 дошкільних навчальних закладах відкриті інклюзивні групи, в яких навчається 5 дітей. В Овруцькому ДНЗ №1 працює логопедичний пункт (12 дітей). В усіх навчальних закладах району до нового навчального року були проведені поточні та капітальні ремонти.

Галузь культури Овруцької ОТГ представлена: 1 музична школа, 1 музей, 1 художня школа, 14 будинків культури, 30 бібліотек.

Овруч – місто, яке має унікальну історію. В місті досліджено та включено до загального державного обліку 16 нерухомих пам’яток історії та культури, 2 об’єкти архітектури мають національне значення – церква Св. Василя та Свято – преображенський монастир. Місто Овруч включено до Списку Історичних населених міст України, затвердженого постановою КМУ № 878 від 26.07.2001 року.

Овруцька зразкова мала академія народних мистецтв та ремесел. Вихованці якої багаторазові дипломанти та переможці районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок в США, Греції, Італії, Лівії, Іспанії, Німеччини.

Овруцький Центр дитячої та юнацької творчості – багатопрофільний заклад, який надає учнівській молоді отримати додаткову освіту, розвинути свої здібності та нахили, змістовно провести дозвілля. Вихованці ЦДЮТ – неодноразові переможці районний, обласних виставок, конкурсів, змагань. Діти беруть участь у районних та обласних масових заходах.

Овруцька дитяча художня школа є початковою ланкою спеціальної мистецької освіти, яка належить до системи позашкільної освіти. Навчання в школі включає в себе теоретичне та практичне вивчення образотворчої грамоти, поступове оволодіння якою досягається послідовністю набуття знань та навичок за принципом «від простого-до складного».

Овруцька дитяча  музична школа багато років є методичним центром для інших шкіл естетичного виховання району, посідає одне з провідних місць в області, а її учні – неодноразові переможці обласних та Всеукраїнських музичних конкурсів. На базі школи проводяться семінари-практикуми та зональні.

В Овруцькій ОТГ недостатньо розвинута інфраструктура спортивного спрямування в якій би населення безперешкодно та без обмежень займалось спортом та мало можливість здорового розвитку. На балансі міста перебуває 1 стадіон, який через недостатнє фінансування знаходиться в неналежному стані і, на даний час, не має можливості проводити на ньому заняття. Так і стадіон районної ради знаходиться в не менш придатному стані. Також потребує значних капітальних вкладень дитячо – юнацька спортивна школа, яка також перебуває на балансі районної ради, частина приміщення якої знаходиться в аварійному стані. Функціонує 4 спортивні відділення а саме: футбол, пауерліфтинг, волейбол та настільний теніс загалом займається близько 500 дітей. Проте міською радою ведеться активна розбудова спортивної інфраструктури, в 2017 році придбано та встановлено численне спортивне та ігрове обладнання. Відкрито спортивний майданчик біля дитячо-юнацької спортивної школи. Проводяться численні змагання.

Медицина Овруцької ОТГ представлена: Овруцькою центральною районною лікарнею, до якої входить: районна поліклініка, Дитяча консультація; КУ “Центр первинної медико – санітарної допомоги” до якої відносяться – 33 ФП та ФАП, 9 АЗПМС; численні приватні аптеки та стоматологічні кабінети.

Кваліфіковану медичну допомогу населенню району надають 130 лікарів, а також 16 зубних лікарів, 546 чоловік середнього медичного персоналу, в тому числі 94 фельдшери.

В 2017 році за сприянням міської ради було відкрито третю в місті амбулаторію загальної практики – сімейної медицини №3, що розташована по вул. Білоруській, 5 також на капітальний ремонт хірургічного відділення Овруцької ЦРЛ, було надано фінансову допомогу у розмірі 344,3 тис. грн. Також придбано електроплиту та пральну машину загальною вартістю – 13 тис. грн.

Серед всього населення громади є такі пільгові категорії, як учасники АТО, постраждалі внаслідок ЧАЕС І кат., ІІ кат., учасників бойових дій,  сім’ї воїнів загиблих в АТО.

У 2017 році проводилось фінансування таких міських Програм:

«Програма соціального захисту населення м. Овруч на 2016-2017 роки»;

«Програма підтримки обдарованої молоді»;

«Програма реформування та розвитку житлово – комунального господарства міста Овруч на 2016-2017 роки»;

«Програма щодо заходів спрямованих на зменшення захворювання домашніх тварин на сказ у м. Овруч на 2016-2018 роки»;

«Програма профілактики злочинності в місті Овручі на 2017-2021 роки»;

«Програма розвитку фізичної культури і спорту в місті Овручі на 2016-2017 роки»;

«Програма відшкодування проїзду пільгових категорій громадян м. Овруч на 2017 рік»

Впродовж 2017 року здійснювались заходи з організації робіт по поточному обслуговуванню та утриманню доріг, вулиць, тротуарів, скверів, газонів, квітників, зелених насаджень, зливових мереж, зовнішнього освітлення, кладовищ, інших об’єктів громадського користування, а також з поліпшення благоустрою міста, його санітарного стану, озеленення.

На благоустрій міста було витрачено – більше ___ мл. грн.

Залучались кошти на ремонт та утримання об’єктів житлово-комунального господарства, на ремонт водопровідно-каналізаційного господарства.

З міського бюджету витрачались кошти на вулично-шляховій мережі на ремонт та утримання дорожнього покриття вулиць та провулків міста.

Проведено капітальний ремонт вулиці І.Богуна та Площі Привокзальної.

За рахунок співфінансування міського, обласного та державного бюджетів виконані такі роботи: завершено будівництво гідротехнічних споруд та лаквідація наслідків підтоплення по вул. Озерна, Ш.Алейхема, Карпінського, Ручейна. Розпочато будівництво фізкультурно – оздоровчого комплексу по вул. Г.Виговського, завершено будівництво спортивного майданчика по вул. Героїв Майдану.

У 2017 році надавались субвенції районному бюджету на утримання дошкільної, загальношкільної освіти та соціального захисту.

Враховуючи підсумки 2017 року серед головних пріоритетів економічного і соціального розвитку Овруцької громади у 2018 році мають бути:

  • збереження рівня доходів населення, пом’якшення ситуації на ринку праці в громаді, забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення;
  • підвищення ефективності енергоспоживання, здійснення заходів із енергозбереження в усіх сферах діяльності;
  • надійне функціонування систем життєзабезпечення населення, реформування і розвиток житлового та комунального господарства;
  • підвищення рівня соціальних стандартів і якості послуг, які безпосередньо надаються населенню, створення належних умов для всебічного та повноцінного розвитку дітей, відродження культурних, просвітницьких традицій та спорту;
  • спрямування наявних ресурсів на соціально-економічний розвиток громади та підвищення доходів його жителів, створення умов для розвитку малого і середнього бізнесу;
  • активізація інвестиційної діяльності, продовження реконструкцій та поточних ремонтів об’єктів життєзабезпечення, розвиток та відновлення мережі доріг;
  • розбудова інфраструктури сільських територій;
  • розв’язання екологічних проблем громади.

ІІ. ЦІЛІ ТА ПРІОРИТЕТИ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ У 2018 РОЦІ

Програма спрямована, насамперед, на стабілізацію економіки міста, недопущення погіршення якості життя населення, а також стабільну роботу систем забезпечення життєдіяльності громади.

Пріоритети економічного розвитку громади:

  • збереження та зростання економічного потенціалу громади, забезпечення конкурентоспроможності продукції місцевих виробників через інноваційний розвиток, освоєння нових видів продукції та послуг;
  • сприяння створенню привабливого інвестиційного клімату у громаді та залучення стратегічних інвесторів у реальний сектор економіки громади;
  • участь у проектах міжнародної технічної допомоги;
  • розширення мережі сучасних закладів торгівлі та побутового обслуговування;
  • забезпечення якісними, доступними торгівельними та побутовими послугами;
  • ефективне використання земельних ресурсів громади та об’єктів комунальної власності;
  • якісне утримання території та об’єктів благоустрою;
  • підвищення рівня енергозбереження та ефективності використання енергоресурсів у всіх сферах господарювання;
  • розвиток малого та середнього підприємництва, приватної ініціативи.

У сфері соціальної та гуманітарної політики:

  • забезпечення соціального захисту та підтримки незахищених верств населення;
  • послаблення напруги на ринку праці, підвищення соціальної захищеності безробітних;
  • легалізація робочих місць та недопущення тіньової зайнятості;
  • зростання рівня заробітної плати, в тому числі у бюджетній сфері;
  • підвищення безпеки життєдіяльності населення;
  • забезпечення пріоритетного фінансування соціальних програм;
  • забезпечення подальшого розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти;
  • якісне медичне обслуговування населення;
  • залучення широких верств населення до занять фізичною культурою та спортом;
  • культурний розвиток громадян, зростання духовно-інтелектуального потенціалу мешканців міста.

Основні завдання Програми полягають у:

  • забезпеченні гідних умов життя громадян за рахунок нарощування та утримання рівня економічного зростання, проведення структурних перетворень, впровадження нових енергозберігаючих технологій;
  • стимулюванні раціонального використання енергоресурсів, що сприятиме забезпеченню потреби мешканців багатоповерхового та приватного секторів в енергоресурсах;
  • створенні позитивної тенденції, щодо залучення вітчизняних та іноземних інвестицій;
  • сприянні суб`єктам господарювання у реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення нових робочих місць, освоєння передових технологій;
  • забезпеченні подальшого розвитку малого і середнього підприємництва, підвищення їх ролі у соціально-економічному житті громади;
  • забезпечення населення якісними комунальними послугами;
  • здійснення природоохоронних заходів, щодо призупинення погіршення стану навколишнього природного середовища: завершення реконструкції очисних споруд у м.Овручі, поліпшення якості питної води та впорядкування утилізації твердих побутових відходів.

ІІІ. БЮДЖЕТ ГРОМАДИ НА 2018 РІК

Бюджетна політика 2018 року буде спрямована на вирішення вкрай нагальних та проблемних питань, забезпечення цільового та ефективного використання коштів міського бюджету.

Дохідна частина бюджету громади на 2018 рік буде сформована на підставі чинного законодавства з урахуванням змін і доповнень у бюджетному і податковому законодавстві, основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку громади та на основі очікуваної дохідної бази за рахунок закріплених та власних податків і зборів, неподаткових платежів, а також трансфертів із районного, обласного та державного бюджету.

Основні організаційні заходи:

  • забезпечення прогнозування доходів бюджету на основі реальних прогнозних макроекономічних показників економічного і соціального розвитку громади, досягнення їх відповідності та узгодженості на усіх стадіях бюджетного процесу;
  • при формуванні бюджетних програм необхідність виключення непріоритетних та неефективних витрат, зокрема тих, які не стосуються виконання основних функцій і завдань відповідного головного розпорядника.

Пріоритетні напрямки діяльності:

  • забезпечення збалансованості та стійкості бюджетної системи;
  • зміцнення доходної бази бюджету громади;
  • посилення бюджетної дисципліни та контролю за витратами бюджету;
  • забезпечення пріоритетності спрямування коштів на фінансування захищених статей видатків при збалансованому підході до фінансування інших видатків;
  • режим жорсткої економії, оптимізація видатків бюджету;
  • виконання пріоритетних цільових програм, спрямованих на досягнення стратегічних цілей;
  • підвищення ефективності управління бюджетними коштами шляхом впровадження програмно – цільового методу з подальшою оптимізацією бюджетних програм;
  • посилення відкритості та прозорості публічних фінансів шляхом оприлюднення інформації;
  • підтримка галузей сільського господарства, медицини, освіти, культури та інших в тому числі і шляхом надання субвенцій.

ІV. Розвиток економічного потенціалу та підприємництва

Основними завданнями є поліпшення бізнес-клімату, створення сприятливих умов для стабільної та ефективної роботи суб’єктів підприємництва, консолідація зусиль структурних підрозділів міської ради та бізнесу для вирішення актуальних питань цього сектору економіки, скорочення державного регулювання та адміністративного втручання у діяльність суб’єктів господарювання, інформаційно-консультаційна допомога суб’єктам господарської діяльності, підтримка молодіжних  підприємницьких ініціатив.

Розвиток підприємницької діяльності, малого та середнього бізнесу

Таблиця 1

Перелік заходів Термін виконання Орієнтовні обсяги та джерела фінансування
Всього В т.ч.
Місцевий

бюджет

Інші

джерела

фінансування

Створення сприятливого середовища для впровадження інвестиційних проектів на території громади. Протягом року Не потребує фінансування
Сприяти розвитку малого та середнього бізнесу Протягом року Не потребує фінансування
Забезпечення зростання грошових доходів населення Протягом року Власні кошти підприємств
Залучення підприємців та мешканців до вирішення проблем громади. Протягом року Не потребує фінансування
Інформування мешканців та підприємців про можливості та потреби в організації певного виду бізнесу. Протягом року Не потребує фінансування
Урізноманітнення форм і методів співпраці міської влади з підприємцями та їх об’єднаннями на основі ділового партнерства і співробітництва. Протягом року Не потребує фінансування
Організація роботи з асоціаціями, галузевими об’єднаннями та громадським організаціями підприємців. Протягом року Не потребує фінансування
Продовження роботи щодо легалізації бізнесу. Протягом року Не потребує фінансування
Посилення контролю у сфері торгівлі, особливо алкогольними та тютюновими виробами. Вжиття заходів щодо недопущення продажу цих товарів неповнолітнім та без касового чеку. Протягом року Не потребує фінансування
Удосконалення роботи існуючих ринків як торгівельних комплексів та створення нових. Протягом року Не потребує фінансування
Забезпечення інформаційно-консультативної підтримки підприємців щодо наявності в громаді небанківських фінансових установ і видів послуг, вільних виробничих та невиробничих споруд, устаткування, земельних ділянок тощо. Протягом року Не потребує фінансування
Посилення контролю за торгівлею у невстановлених місцях Протягом року Не потребує фінансування
Сприяння промисловим підприємствам у пошуку нових ринків збуту. Протягом року Власні кошти підприємств
Розробка концепції розвитку малого та середнього бізнесу Протягом року Не потребує фінансування
Розробка програми підтримки підприємництва Протягом року Не потребує фінансування
Проведення семінарів, тренінгів, форуму для підприємців Протягом року Кошти спонсорів
Забезпечення функціонування в громаді центру надання адміністративних послуг Протягом року В межах кошторисних призначень, кошти донорів
Всього  х х х х

Інвестиційна діяльність.

На території громади продовжує проводитися політика в напрямку залучення нових інвестиційних проектів та підтримки вже  діючих.

Проблемні питання розвитку:

  • недостатня кількість дієвих важелів стимулювання інвестиційної діяльності;
  • складний процес відведення та надання земельних ділянок інвесторам для здійснення господарської діяльності;
  • нестабільність і непередбачуваність податкової системи, що призводить до високих податкових ризиків для бізнесу й обмежує можливість середньо – і довгострокового планування;
  • складна процедура погодження документів по інвестиційних проектах, для реалізації яких надається державна підтримка.
  • обтяжливий процес підключення енергопотужностей, необхідних для реалізації нових інвестиційних проектів.
  • недосконалість механізмів державно-приватного партнерства.

Основні напрями діяльності:

  • підвищення інвестиційної привабливості громади за рахунок функціонування стабільного економічного середовища;
  • інвентаризація старих промислових зони на території громади, з метою пошуку незадіяних місць для здійснення діяльності;
  • систематичне оновлення баз даних інвестиційних пропозицій у пріоритетних сферах інвестування, вільних об’єктів нерухомості, земельних ділянок тощо;
  • створення інвестиційного паспорту громади;
  • формування переліку об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету та обласного бюджету;
  • налагодження співпраці з різними міжнародними організаціями та прийняття участі у міжнародних проектах;
  • розробка і захист проектів розвитку інфраструктури громади через Державний фонд регіонального розвитку;
  • співфінансування програм та проектів;
  • участь в інвестиційних форумах, ярмарках, семінарах та конференціях в Україні та за кордоном;
  • розробка та виготовлення сувенірної продукції, що презентує місто.

Очікувані результати:

  • збільшення обсягу загальних інвестицій в основний капітал та прямих вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку громади;
  • створення нових робочих місць на території громади;
  • покращення інвестиційного рейтингу громади;
  • випуск брошури про інвестиційний потенціал громади.
  • проведення форуму для підприємців

V. Управління об’єктами комунальної власності

Головне завдання – збереження, ефективне та цільове використання об’єктів комунальної власності Овруцької об’єднаної територіальної громади.

Основні завдання:

  • підвищення ефективності управління об’єктами комунальної форми власності та збільшення надходжень до міського бюджету;
  • збереження і ефективне використання комунального майна, збільшення надходжень до міського бюджету від його використання.

Заходи з реалізації:

  • проведення балансоутримувачами систематичних перевірок стану утримання, використання та збереження комунального майна громади;
  • пошук нових об’єктів оренди та укладення нових договорів оренди, здійснення контролю за станом їх використання, вжиття дієвих заходів щодо погашення заборгованості з орендної плати.
  • при прийманні-передачі комунального майна здійснення його закріплення за комунальними підприємствами, установами, закладами на правах господарського відання чи оперативного управління шляхом підписання актів приймання-передачі;
  • продовження роботи щодо проведення технічної інвентаризації об’єктів права комунальної власності та заходів по реєстрації прав власності на комунальне майно.
  • удосконалення форм контролю за виконанням умов договорів оренди майна комунальної власності;
  • вжиття заходів щодо недопущення виникнення заборгованості з орендних платежів та погашення заборгованості минулих років;
  • формування та затвердження переліку об’єктів комунальної власності, які можуть бути приватизовані у 2018 році, забезпечення їх приватизації відповідно до вимог чинного законодавства.
Перелік заходів Термін виконання Орієнтовні обсяги та джерела фінансування
Всього В т.ч.
Місцевий

бюджет

Інші

джерела

фінансування

Виготовлення проектно – кошторисної документації по будівництву комунального ринку в м. Овруч Протягом року В межах кошторисних призначень
Будівництво комунального ринку Протягом року В межах кошторисних призначень
Виготовлення проектно – кошторисної документації по реконструкції готелю «Овруч» Протягом року В межах кошторисних призначень
Реконструкція готелю «Овруч» Протягом року В межах кошторисних призначень
Створення Центру надання адміністративних послуг Протягом року В межах кошторисних призначень

 Будівництво

В місті інтенсивно ведеться будівництво індивідуальних житлових будинків громадянами, які отримали земельні ділянки на праві приватної власності для будівництва та обслуговування житлових будинків – це нові мікрорайони по вул. Ващука по обидві сторони, по вул. Р.Шухевича, в районі с. Підруддя.

Розпочаті будівельні роботи по реконструкції казарми під багатоквартирний житловий будинок по вул. Прикордонній, 4.

Заключено договір інвестування будівництва житлового мікрорайону по вул. Героїв Майдану в м. Овручі з ТОВ “Ярмаркове місто”, яке буде здійснювати забудову житлового комплексу в три черги з поетапною здачею готових об’єктів.

Проблемні питання розвитку:

  • обмеженість коштів на фінансування будівництва нових об’єктів та законсервованих;
  • відсутність детальних планів забудови територій та плану зонування громади;

Основні напрямки діяльності:

  • в напрямку будівництва найбільший акцент буде направлений на проведення капітальних, поточних ремонтів приміщень освіти, культури та спорту та інших нежитлових комунальних приміщень;
  • сприяти забудовникам усіх форм власності щодо закінчення робіт по розпочатим проектам будівництва житлового та комерційного призначення;
  • створити дискусійні майданчики для залучення мешканців громади до планування;
  • виготовлення плану зонування територій громади.
  1. РОЗВИТОК ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА БЛАГОУСТРОЮ ГРОМАДИ

Технічне переоснащення житлово-комунального господарства, у тому числі реконструкція та капітальний ремонт житлових будинків, модернізація та розвиток централізованих систем водопостачання, водовідведення, оснащення наявного житлового фонду будинковими засобами обліку та регулювання споживання води, підвищення якості надання житлово-комунальних послуг, зокрема забезпечення споживачів якісною питною водою, створення об’єднань співвласників багатоповерхових житлових будинків – реалізація цих завдань дозволить забезпечити підвищення надійності функціонування житлово-комунального господарства, поліпшення якості житлово-комунального обслуговування населення.

На даний час у місті створено КП «Овруч» по наданню послуг з вивезення і утилізації ТПВ та благоустрою, КП «Гарне місто» з надання послуг по утриманню будинків, споруд і прибудинкових територій, КП «Водоканал», яке надає послуги з водопостачання та водовідведення.

Проблемні питання розвитку:

  • заборгованість населення по оплаті за спожиті житлово – комунальні послуги;
  • відсутність фінансування значущих для міста об’єктів, а саме: реконструкції водопровідної та каналізаційної мережі, переробка твердих побутових відходів;
  • зростання рівня мінімальної заробітної плати, цін на енергоносії, матеріали випереджає темпи зростання видатків на потреби ЖКГ, що призводить до зменшення обігових коштів підприємств та, як наслідок, до скорочення обсягів робіт та збитковості;
  • зношеність наявної техніки на підприємствах ЖКГ складає 60-70%, що потребує її оновлення;
  • низький рівень заробітної плати та тяжкі умови праці не спонукають кваліфікованих спеціалістів працювати в житлово-комунальній сфері, особливо це стосується водопровідно – каналізаційної сфери та житлового фонду;
  • аварійність покрівель житлового фонду;
  • утримання безпритульних тварин.

Основна діяльність:

  • проведення реконструкції, поточного та капітального ремонту доріг;
  • проведення ремонтів тротуарів громади;
  • підтримання в належному стані дорожньої інфраструктури (виготовлення та встановлення знаків, турнікетів, банерів тощо);
  • експлуатаційне утримання вулиць громади, з забезпеченням водовідводу з поверхні дорожнього і земляного полотна;
  • проведення реконструкції будинків житлового фонду із застосуванням енергозберігаючих технологій та матеріалів, що передбачає, зокрема, забезпечення оснащення наявного житлового фонду будинковими засобами обліку та регулювання споживання води, електричної енергії тощо;
  • проведення капітального ремонту житлового фонду;
  • проведення ремонтів під’їзних шляхів до будинків та проїздів між будинками та дорогами;
  • продовження заміни вхідних дверей та вітрових вікон в підїзді по принципу 50Х50.
  • надання фінансової підтримки для реалізації інвестиційних проектів з технічного переоснащення та капітального ремонту об’єктів житлово- комунального господарства;
  • реалізацію заходів із ремонту колодязів і заміни люків, інженерних мереж громади;
  • проведення капітальних, поточних ремонтів водопровідних та каналізаційних мереж з використанням сучасних матеріалів;
  • завершення реконструкції очисних споруд у м.Овручі та проведення поточних ремонтних робіт;
  • проведення поточного ремонту з гідродинамічним очищенням зливової каналізації;
  • залучення інвестицій для вирішення екологічних і комунальних проблем громади;
  • придбання сучасної спеціалізованої техніки, запчастин та обладнання для комунальних підприємств;
  • впровадження на підприємствах комунального господарства енергозберігаючих технологій та зменшення споживання електроенергії;
  • реконструкція та модернізація вуличного освітлення в м. Овручі Житомирської області з метою раціонального використання електроенергії, зменшення енерговитрат;
  • проведення робіт (капітальний ремонт, реконструкція, поточний ремонт, будівництво) по покращенню вуличного освітлення в сільській місцевості
  • обслуговування мереж зовнішнього освітлення
  • корегування тарифів на житлово-комунальні послуги у разі зміни вартості складових тарифу;
  • впровадження комплексної системи санітарної очистки, яка базується на організації роздільного збирання твердих побутових відходів із подальшим їх сортуванням на спеціальних технологічних лініях.
  • збирання, вивіз та утилізація ТВП;
  • проведення робіт по озелененню громади, впорядкування парків, скверів, клумб, газонів, обрізка та кронування дерев;
  • упорядкування прибудинкових територій дитячими ігровими майданчиками та встановлення таких в сільський місцевості;
  • упорядкування контейнерних майданчиків для збору сміття;
  • утримання в належному стані кладовищ;
  • боротьба з безпритульними тваринами;
  • залучення суб’єктів господарювання до благоустрою зупинок громадського транспорту та інших об’єктів комунальної інфраструктури;
  • утримання та ремонт комунального майна територіальної громади;
  • залучення громадян, що перебувають на обліку у центрі зайнятості до робіт з благоустрою територій;
  • виготовлення проектно – кошторисних документацій;
  • проведення конкурсів, акцій з питань благоустрою;
  • запровадження в навчальних закладах громади семінарів, тренінгів з питань збереження навколишнього середовища;
  • запровадження роботи підприємства з обслуговування сільських територій.

Інструменти виконання:

  • «Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Овруч на 2018-2020 роки»;
  • «Програма щодо заходів спрямованих на зменшення захворювання домашніх тварин на сказ у м. Овруч на 2016-2018 роки»;
  • «Програма забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і території м. Овруч від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки»;

Очікувані результати:

  • поліпшення технічного стану будинків та житлових умов громадян;
  • оснащення житлового фонду громади приладами обліку використання води і електричної енергії;
  • економія енергоресурсів внаслідок заміни насосного обладнання;
  • впровадження енергозберігаючих технологій;
  • поліпшення санітарного стану громади;
  • поліпшення благоустрою прибудинкових територій.
  • вдосконалення договірних відносин та розвиток конкуренції на ринку житлово- комунальних послуг;
  • покращення експлуатаційних якостей інженерних споруд та мереж, продовження терміну їх експлуатації;
  • покращення благоустрою та екологічного стану міста;
  • задоволення потреб мешканців громади якісною питною водою та якісними комунальними послугами;
  • забезпечення відповідності плати за комунальні послуги, їх кількості та якості.

Енергозабезпечення та енергозбереження

Енергозабезпечення

Основним завданням у сфері енергозабезпечення залишається надійне та безперебійне забезпечення споживачів громади енергоносіями. Здійснення заходів щодо:

  • моніторингу обсягів споживання та стану розрахунків закладів бюджетної сфери за використані енергоносії, забезпечить дотримання затверджених лімітів споживання енергоносіїв розпорядниками бюджетних коштів;
  • забезпечення своєчасної та повної оплати усіма категоріями споживачів громади вартості спожитих енергоносіїв, що сприятиме підвищенню рівня розрахунків за спожиті енергоносії та безперебійному енергозабезпеченню населених пунктів громади.

Енергозбереження

Одним із пріоритетних напрямків роботи міської ради є підвищення ефективності використання та економії енергетичних ресурсів з метою зменшення тепловитрат будівель комунальної форми власності та економії бюджетних коштів.

Для цього необхідно запровадити систему енерго моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів. Для забезпечення скорочення обсягів споживання енергоносіїв необхідне впровадження енергозберігаючі заходів, перехід на альтернативні види палива. Не менш важливими енергозберігаючими заходами є заміна вікон, вхідних дверей та утеплення фасадів будівель бюджетної сфери та житлового фонду.

В 2018 році планується проведення активної роботи з енергозбереження будівель комунальної форми власності, а саме:

  • забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів;
  • реконструкція існуючих будівель бюджетної сфери з впровадженням енергозберігаючих технологій, насамперед заміна вікон та утеплення фасадів будівель навчально-виховних комплексів, будинків культури та медицини;
  • переведення котелень закладів бюджетної сфери на альтернативні види палива.
  • написання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату.

Навколишнє природне середовище:

Проблемні питання розвитку:

  • територія громади залишається в зоні радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС;
  • відсутність ефективної системи поводження з відходами, як результат накопичення відходів при погіршенні стану місць їх видалення;
  • для більшості підприємств притаманні такі екологічні проблеми, як застарілі технології виробництва та обладнання, низький рівень експлуатації існуючих природоохоронних об’єктів;
  • захаращеність прибережних захисних смуг звалищами твердих побутових і будівельних відходів;
  • недостатнє фінансування природоохоронних програм, що негативно впливає на ефективність їх реалізації;
  • зношеність ливневих та каналізаційних мереж;
  • низькій рівень екологічної свідомості населення.

Основні напрями діяльності:

  • залучення інвестицій для вирішення екологічних проблем;
  • впровадження комплексної системи санітарної очистки, яка базується на організації роздільного збирання твердих побутових відходів із подальшим їх сортуванням на спеціальних технологічних лініях;
  • реконструкція каналізаційних мереж громади;
  • розвиток та збереження зелених зон;
  • активне залучення засобів масової інформації до інформування населення щодо стану довкілля та духовно-релігійних установ для формування екологічного мислення населення.
  • розробка програми по ліквідації підтоплень в інших проблемних районах міста та сільських територій і проведення робіт та заходів із запобігання підтоплень.
  • створення «Зелених зон» та «Зелених районів».
  • проведення «Зелених» конкурсів та акцій.

Очікувані результати:

  • зведення до мінімуму кількості відходів та забруднення довкілля;
  • економія енергоресурсів, зменшення викидів в атмосферу  внаслідок  заміни застарілого обладнання та впровадження енергозберігаючих технологій;
  • покращення санітарного та екологічного стану громади;
  • задоволення потреб мешканців громади у якісній питній воді;
  • недопущення стоків нечистот у ливневу каналізацію.
  • покращення комфорту проживання у громаді.

VIІ. ТРАНСПОРТ

Головна мета: забезпечити якісне перевезення пасажирів та надання інших транспортних послуг.

Проблемні питання:

  • Невідшкодування за рахунок субвенцій з державного бюджету втрат перевізників від перевезень пасажирів пільгових категорій;
  • Відкриття нових маршрутів;
  • Поганий стан доріг громади.

Основні завдання на 2018 рік:

  • покращення транспортного сполучення, розвиток маршрутної мережі громадського транспорту;
  • встановлення світлофорів в місцях найбільш завантажених пішоходами та транспортом;
  • посилення безпеки пасажирських перевезень та підвищення їх якості;
  • вдосконалення маршрутної мережі, постійний моніторинг її стану, визначення й уточнення пасажиропотоків.

VIII. ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

У зв’язку із утворенням Овруцької об’єднаної територіальної громади, виникла необхідність у розширенні структури чисельності апарату виконавчого комітету Овруцької міської ради, що тягне за собою створення належних умов для підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування, поліпшення матеріально-технічного забезпечення для вирішення ними питань громадського значення.

Основні завдання:

  • поліпшення матеріально-технічного забезпечення роботи органів місцевого самоврядування (ремонт приміщення, придбання автомобіля, придбання комп’ютерної та оргтехніки, обладнання та ін.);
  • організація та проведення органами місцевого самоврядування урочистих заходів та конференцій;
  • організація прийому та перебування офіційних делегацій та налагодження зв’язків з іншими громадами та містами;
  • сплата членських внесків до Асоціацій, учасником яких є міська рада;
  • підвищення рівня кваліфікації спеціалістів органів місцевого самоврядування;
  • проведення конкурсів і нагород Овруцької міської ради.

Очікувані результати:

  • покращення матеріально-технічного забезпечення органів місцевого самоврядування;
  • створення прозорої системи в прийнятті рішень органами місцевого самоврядування, підвищення рівня довіри до місцевої ради;
  • підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів;
  • створення належних умов для реалізації органами місцевого самоврядування прав та повноважень, визначених чинним законодавством України;
  • вивчення та впровадження кращого досвіду в сфері розвитку місцевого самоврядування.

ІХ. Соціальний захист населення

Робота з питань соціального захисту населення спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально вразливих верств населення, подолання бідності та зниження ступеня розшарування населення громади за рівнем доходів.

Пріоритетним напрямком роботи міської ради є вдосконалення дій, спрямованих на посилення соціального захисту соціально вразливих верств населення.

У сфері соціального захисту міськвиконком буде співпрацювати з трудовими колективами, неурядовими громадськими організаціями, релігійними громадами, з метою надання соціальної підтримки жителям громади, які її потребують. З цією метою передбачається:

  • забезпечити виконання Програми соціального захисту населення Овруцької міської ради на 2018-2020 роки;
  • провести зкоординовані заходи по підтримці дітей із соціально неспроможних сімей в питаннях забезпечення продуктами і одягом;
  • вжити запобіжних заходів по появі бездомних громадян, забезпечити недопущення незаконного відчуження житла та захист майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одиноких непрацездатних громадян;
  • запровадити систему надання допомоги одиноким громадянам через волонтерів навчальних та позашкільних закладів громади;
  • ввести в міськвиконкомі систему моніторингу та оцінки соціального становища ветеранів війни;
  • надавати ритуальні послуги за рахунок коштів міського бюджету, пов’язані з похованням самотніх, непрацюючих громадян.

Таблиця 2

Перелік заходів Термін виконання Орієнтовні обсяги та джерела фінансування, тис. грн.
Всього

тис. грн.

В т.ч.
Місцевий бюджет Інші джерела
Матеріальна допомога на поховання осіб, які не працюють протягом 2018 року В межах кошторисних призначень
Матеріальна допомога Овруцькій ветеранській організації протягом 2018 року В межах кошторисних призначень
Відшкодування вартості дітодня (батьківської плати) на харчування дітей в дитячих садках м. Овруч Протягом 2018 року В межах кошторисних призначень
Відшкодування витрат за пільгове перевезення Протягом 2018 року В межах кошторисних призначень
Отримання та розподіл гуманітарних вантажів

 

Протягом 2018 року На потребує фінансування
Нагородження до свят, пам’ятних дат Протягом року В межах кошторисних призначень
Виплата матеріальної допомоги на лікування та оздоровлення Протягом року В межах кошторисних призначень
РАЗОМ:        

Інструменти виконання:

Програма соціального захисту населення Овруцької міської ради на 2018-2020 роки.

Очікувані результати:

– покращення соціальних стандартів проживання населення;

– забезпечення соціального захисту соціально вразливих верств населення.

         Х. Забезпечення дотримання законності і правопорядку, прав і свобод громадян, безпечних умов проживання

У 2017 році в рамках програми профілактики злочинності, підвищення безпеки дорожнього руху передбачається з метою ослаблення дії криміногенних факторів в громаді і, зокрема в період кризових суспільних ситуацій, забезпечити здійснення комплексу заходів щодо:

Таблиця 3

Перелік заходів Термін виконання Обсяги та джерела фінансування
Всього В т.ч.
Місцевий

бюджет

Інші

джерела

фінансування

Постійний моніторинг та належне реагування на виявлені недоліки Протягом року Не потребує фінансування
Забезпечити інформування мешканців громади щодо соціально-економічного стану, проблемних питань, виявлених негативних тенденцій, порушень дотримання законності і правопорядку на території громади. Протягом року  Не потребує фінансування
Проведення громадських слухань Протягом року  Не потребує фінансування
Проводити звітні зустрічі депутатів міської ради з мешканцями відповідних округів з проблемних питань. Протягом року  Не потребує фінансування
Покращити роботу дільничих інспекторів шляхом проведення поквартирних обходів, роботи з підобліковими особами, особами схильними до правопорушень, молоддю громади. Протягом року  Не потребує фінансування
Домогтися виконання мешканцями громади Закону України «Про благоустрій населених пунктів», «Правил благоустрою і утримання території міста». Протягом року  Не потребує фінансування
Посилити роботу муніципальної поліції Протягом року Не потребує фінансування
Матеріально технічне забезпечення органів поліції, підрозділів з надзвичайних ситуацій, військомату, військових частин, підрозділів СБУ, муніципальної, національної поліції, фіскальної служби, громадських організацій, соціальних органів (закладів освіти, культури, медицини, соціального захисту населення тощо) та інших органів державної влади та місцевого самоврядування Протягом року В межах кошторисних призначень

 Інструменти виконання:

«Програма профілактики злочинності в м. Овручі на 2017-2021 роки»;

«Програма мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу,   військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2018-2020 роки».

Очікувані результати:

– зменшення проявів порушень дотримання законності та правопорядку, особливо серед неповнолітніх;

– усвідомлення мешканцями громади відповідальності за скоєні порушення;

– посилення діалогу між владою та громадою. 

ХІ. Культурний та духовний розвиток, національно-патріотичне виховання мешканців ГРОМАДИ

Розвиток культурного і духовного середовища, патріотичне виховання

Мережа закладів культури Овруцької міської ради, складає 54 заклади: 29 клубних закладів,  22 бібліотеки, музей та  2 школи естетичного виховання Станом на 01.01.2018 року в основній і не основній діяльності працює більше 200 чоловік.

Аматори Овруччини беруть активну участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах.

Проводиться певна робота щодо охорони культурної спадщини.

Заклади культури працюють сьогодні в нелегких фінансово – економічних умовах.

Стан матеріально – технічної бази закладів бажає бути кращим.

Станом на 01.01.2018 – 18 закладів потребують капремонтів, Із них клубного типу -16, 8 – бібліотек, 2 споруди перебувають в аварійному стані. Майже всі заклади не опалюються  і зазнають поступової руйнації. Не вистачає необхідної для діяльності аудіотехніки, музичних інструментів, тощо.

Більшість працівників закладів культури працює на неповні ставки. Фінансування галузі «культура», є вкрай недостатнім, особливо у сільській місцевості.

Інструменти виконання:

– «Програма розвитку культури і туризму в Овруцькій громаді на 2018-2020 роки»;

– Комплексна програма “Молодь і родина Овруччини”  Овруцької міської ради на 2018 – 2020 роки

Основними  завданнями  міської ради в галузі культури буде:

  • посилення ролі культури в громаді, підвищення її значення у розвитку демократичного, громадського, духовного суспільства, виховання почуття патріотизму до рідної країни та міста;
  • створення сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив з урахуванням місцевих особливостей, забезпечення умов для суспільної та культурної самореалізації талановитої особистості;
  • забезпечення доступності послуг з початкової мистецької освіти;
  • задоволення інтелектуальних та духовних потреб населення;
  • популяризація туристичного потенціалу громади, створення туристичного маршруту, випуск друкованих матеріалів;
  • проведення робіт по капітальному, поточному ремонту, реконструкції будинків культури та клубів, бібліотек;
  • створення та матеріально – технічна підтримка музеїв громади;
  • збереження культурної спадщини та сакральних об’єктів;
  • поліпшення матеріально – технічної бази;
  • створення центру культури і дозвілля молоді на базі районного будинку культури;
  • створення «Центру дозвілля» в с. М.Хайча;
  • створення інноваційного центру раннього розвитку дитини «Гармонія».

Виконання зазначених завдань сприятиме створенню умов для задоволення культурних потреб населення міста, творчого розвитку особистості та естетичного виховання громадян; збільшенню відсотка населення охопленого культурно-дозвіллєвою діяльністю, бібліотечним, музейним обслуговуванням; покращенню матеріально-технічної бази закладів культури.

Заходи з реалізації молодіжної політики будуть спрямовані на виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності, забезпечення створення умов для інтелектуального, культурного та фізичного розвитку, активізації роботи із залучення молоді, у тому числі з числа осіб з особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями, до участі у громадському та суспільному житті, підтримки діяльності молодіжних і дитячих громадських організацій, формування у молоді усвідомлення необхідності у здоровому і безпечному способі життя, проведення профілактики негативних проявів у молодіжному середовищі.

Таблиця 5

Перелік заходів Термін виконання Обсяги та джерела фінансування, тис. грн.
Всього В т.ч.
Місцевий

бюджет

Інші

джерела

1. Посилення культурно-просвітницької та виховної роботи на території громади:
– залучати мешканців громади до проведення державних, національних та релігійних свят Протягом року Не потребує фінансування
– залучати мешканців громади до участі у творчих колективах та сприяти створенню та становленню нових колективів Протягом року Не потребує фінансування

 

– запровадити вивчення у творчих колективах українських пісень, звичаїв, традицій, народних обрядів Протягом року Не потребує фінансування

 

– сприяти залученню недержавних коштів у розвиток культури Протягом року Не потребує фінансування

 

-проводити загальнокультурні заходи, конкурси, фестивалі, ярмарки, концерти тощо Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
– відзначення та нагородження переможців та учасників культурних заходів Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
Випуск друкованих матеріалів Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
Організація центрів дозвілля молоді Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
Підтримка молодіжного руху Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
ВСЬОГО:   х х х

Збереження національних традицій та історичної спадщини

Таблиця 6

Перелік заходів Термін виконання Орієнтовні обсяги та джерела фінансування (тис. грн.)
Всього В т.ч.
Місцевий

бюджет

Інші

джерела

фінансування

Сприяти організації заходів, спрямованих на збереження національних традицій та обрядів, мистецтва та самобутніх ремесел Протягом року  

Не потребує фінансування

Субвенція іншим бюджетам на підтримку розвитку музейної справи Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
Субвенція іншим бюджетам на проведення археологічних та георадарних досліджень територій громади Протягом року В межах кошторисних призначень Кошти спонсорів
ВСЬОГО: х х х

Розвиток та підтримка інституту сім’ї.

Основними напрямками діяльності будуть:

– запобігання ранньому соціальному сирітству дітей, підготовка дітей та молоді до сімейного життя, формування відповідального батьківства;

– проведення навчальних тренінгів для молодих сімей, спрямованих на підвищення відповідальності за виховання дітей;

– проведення національних сімейно-родинних свят та обрядів, різних конкурсів та акцій;

– залучення дітей до культурно-мистецьких заходів;

– пропаганда сімейних цінностей, вшанування багатодітних матерів;

– організація різних видів навчальних, просвітницьких заходів, спрямованих на попередження насильства в сім’ї.

Очікувані результати:

– забезпечення соціального захисту сімей з дітьми;

– зменшення кількості неблагополучних сімей;

– залучення широкого загалу до питання попередження насильства в сім’ї, формування волонтерського руху на Овруччині, підвищення рівня демократичної самосвідомості різних верств населення;

–  розширення мережі волонтерських об’єднань, поширення ідей ненасильницького способу життя у суспільстві;

– поширення ідей  толерантної суспільної поведінки та розвиток творчих здібностей різних верств населення

ХІІ. РОЗВИТОК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

Пріоритетним напрямком гуманітарної діяльності міської ради в 2018 році буде пропагування здорового способу життя та розвиток фізичної культури і спорту.  Важливим є залучення різних груп населення незалежно від статі, віку та соціального статусу до регулярних і повноцінних занять фізичною культурою і спортом.

Таблиця 7

Перелік заходів Термін виконання Орієнтовні обсяги та джерела

фінансування, тис. грн.

Всього В т.ч.
Місцевий

бюджет

Інші

джерела

Реконструкція фізкультурно – оздоровчого комплексу по вул. Г.Виговського, 15 Б Протягом року 8282,384 2484,7152 Кошти ДФРР
Будівництво спортивних майданчиків Протягом року В межах кошторисних призначень
Придбання та встановлення спортивного інвентарю Протягом року В межах кошторисних призначень
Реконструкція стадіону «Юність» Протягом року В межах кошторисних призначень
Проведення спортивних змагань з нагоди свят  Дня молоді, Дня Незалежності, Дня міста (придбання призів, подарунків), Дня Захисника України та ін. свят Протягом року

 

Згідно кошторисних призначень Кошти спонсорів
Підтримка громадського руху з питань розвитку спорту та фізичного виховання Протягом року Згідно кошторисних призначень Кошти спонсорів
Реалізація заходів Програми по розвитку спорту Протягом року Згідно кошторисних призначень Кошти спонсорів
Реконструкція спортивного залу Овруцької ДЮСШ Протягом року Згідно кошторисних призначень Кошти спонсорів
Створення міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Протягом року Згідно кошторисних призначень Кошти спонсорів
ВСЬОГО: х х х

ХІІІ. Освіта

Головна мета: забезпечення конституційних гарантій доступності та рівності прав громадян на отримання якісної освіти, підвищення рівня охоплення дітей дошкільною освітою, оновлення та удосконалення змісту, форм і методів організації навчально – виховного процесу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, сприяння інноваційному розвитку освітнього середовища, збереження та вдосконалення мережі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до потреб територіальної громади, забезпечення належного рівня їх поточного утримання та функціонування, сприяння збереженню здоров’я дітей, забезпечення всіх раціональним, якісним та безпечним харчуванням, впровадження нових технологій з розвитку освіти.

Проблемні питання:

  • недостатність фінансування навчальних закладів на ремонт, реконструкцію, оновлення матеріально-технічної бази;
  • постійне поновлення та покращення матеріально-технічної бази шкільних їдалень;
  • зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти в частині створення відповідних умов навчання і виховання учнів, забезпечення навчальних закладів сучасним навчальним приладдям, меблями.

Інструменти виконання:

«Програма розвитку освіти на 2018-2020 роки».

Основними  завданнями  міської ради в галузі освіти буде:

  • поліпшення матеріально-технічної та методичної бази навчальних закладів;
  • проведення реформування закладів освіти громади;
  • виготовлення проектно – кошторисної документації на ЗОНЗ;
  • проведення капітальних, поточних ремонтів закладів освіти з використанням сучасних енергозберігаючих технологій;
  • здійснення зв’язків із різними закладами та організаціями щодо розвитку, соціального захисту обдарованих учнів;
  • підтримка обдарованої молоді;
  • запровадження стипендії міської ради;
  • підвищення кваліфікаційного рівня педагогічного колективу;
  • забезпечення регулярного та безоплатного підвезення учнів та учителів сільської місцевості до місць навчання та в зворотному напрямку;
  • забезпечення екскурсійного обслуговування учнівської молоді, вчителів, їх участі в конкурсах, спортивних змаганнях, спартакіадах, олімпіадах, фестивалях, семінарах, заходах громади, обласного та Всеукраїнського рівнів тощо;

Очікувані результати:

  • створення сучасних комфортних умов для навчання й виховання дітей та учнів;
  • удосконалена сучасна матеріальна-технічна база опорних шкіл;
  • створені умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами;
  • максимальне задоволення освітніх потреб населення громади;
  • інтеграція української шкіл громади в європейський освітній простір;
  • професійне зростання педагогів і як наслідок — вища якість освіти учнів.

ХІV. ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Здоров’я є непересічною цінністю, має важливе значення у житті кожної людини, становить ключовий аспект національної безпеки, визначає можливості досягнення індивідуального і суспільного добробуту та благополуччя, перспективи стійкого розвитку.

Медична галузь Овруцької ОТГ представлена центральною районною лікарнею, КУ “Центр первинної медико – санітарної допомоги”, численними приватними аптеки та стоматологічними кабінетами.

Проблемні питання:

  • обмеженість бюджетного фінансування;
  • недостатнє кадрове забезпечення;
  • високі показники смертності населення у працездатному віці від серцево-судинних, судинно-мозкових та онкологічних захворювань;
  • недостатній рівень знань у населення з питань здорового способу життя;
  • недооцінка населенням значущості профілактичних заходів для збереження власного здоров’я;
  • недостатня кількість сучасного діагностичного обладнання у медичних закладах, що  утруднює ранню діагностику захворювань, насамперед, серед населення, що мешкає в сільській місцевості;
  • незадовільний стан приміщень;
  • незабезпечення хворих необхідними виробами медичного призначення та медикаментами;
  • запобігання поширенню  ВІЛ – інфікованості населення та іншими;
  • зношеність автомобілів.

Інструменти виконання:

«Програма розвитку первинної медицини та її профілактичної спрямованості на 2018»;

«Програма соціально – економічного розвитку Овруцької ЦРЛ на 2018 роки».

Основними  завданнями  в галузі  охорони здоров’я буде:

  • забезпечення населення громади якісною медичною допомогою шляхом підвищення рівня організації діяльності закладів;
  • сприяння зміцненню матеріально-технічної бази лікувальних закладів;
  • проведення поточних та капітальних ремонтів лікувально-профілактичних закладів громади;
  • проведення інших заходів, які сприятимуть розвитку системи охорони здоров’я громади;
  • здійснення енергозберігаючих заходів в закладах охорони здоров’я;
  • виготовлення проектно – кошторисних документацій на проведення капітальних ремонтів приміщень гінекологічного корпусу, лабораторного відділення діагностичного центру;
  • проведення поточного ремонту терапевтичного відділення;
  • виготовлення проектно – кошторисної документації на будівництво (реконструкцію) будинку для лікарів;
  • відкриття в ЦРЛ відділення гемодіалізу;
  • сприяння впровадженню медичними закладами в практичну діяльність нових методів діагностики та лікування, підвищення рівня кваліфікації медичного персоналу;
  • проведення профілактичної роботи медичними закладами громади серед населення, а саме: виконання планових завдань щодо імунізації дитячого і дорослого населення від керованих інфекцій, профілактичного флюорографічного обстеження, обов’язкового скринінгу візуальних форм злоякісних новоутворень, посилення пропаганди здорового способу життя.

Очікувані результати:

  • збільшення питомої ваги послуг первинної медико – санітарної допомоги на засадах сімейної медицини;
  • підвищення ефективності та якості надання первинної допомоги населенню громади;
  • покращення показників стану здоров’я населення;
  • зниження смертності від гострих серцево-судинних, онкологічних та інших захворювань;
  • приведення приміщень закладів охорони здоров’я в належний санітарний стан.

 ХV. Землеустрій ГРОМАДИ

Головною метою є остаточне розв’язання проблем розвитку відносин власності на землю, формуванні цивілізованого ринку земель, удосконалення системи земельних платежів, підвищенні ефективності управління земельними ресурсами, поліпшенні організації контролю за використанням і охороною земель.

Основними завданнями буде:

  • виготовлення схеми планування території Овруцької ОТГ;
  • формування системи землевласників та землекористувачів ОТГ;
  • формування ринку земель, інвентаризація земель ОТГ;
  • встановлення (зміна) меж населених пунктів ОТГ;
  • виготовлення документації із землеустрою, топографо – геодезичних зйомок, містобудівної документації;
  • виготовлення (поновлення) технічних документацій по визначенню нормативної грошової оцінки землі населених пунктів ОТГ;
  • виготовлення звітів про експертну грошову оцінку земельних ділянок;
  • виготовлення технічних документацій щодо інвентаризації земель ОТГ;
  • проведення земельних торгів ;
  • придбання програмних продуктів з метою створення по господарського обліку у старостинських округах.

ХVІ. ЗАХОДИ,  ПОВ’ЯЗАНІ  З  РЕАЛІЗАЦІЄЮ  В ГРОМАДІ КОНКУРЕНТНОЇ  ПОЛІТИКИ:

Овруцька міська рада, виконавчий комітет, комунальні підприємства повинні у своїй діяльності дотримуватись законодавства про захист економічної конкуренції.

Перелік заходів Термін виконання Орієнтовні обсяги та джерела фінансування, тис.грн.
Всього

тис.грн.

В т.ч.
Місцевий бюджет Інші джерела
Проведення заходів, спрямованих на запобігання порушення законодавства про захист економічної конкуренції: прийняття рішень про порядок проведення комунальним підприємством перерахунків споживачам за ненадані або надані не в повному обсязі послуги з водопостачання та  водовідведення, розгляд питань повноти та якості надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Протягом  року Не потребує фінансування
Встановлення чіткої процедури затвердження  та погодження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги відповідно до вимог чинного законодавства. Протягом року
Залучення громадських організацій  до здійснення контролю за розвитком житлово-комунального господарства, ціноутворенням у сфері житлово-комунальних послуг. Протягом року
Недопущення встановлення адміністративних бар’єрів, які б перешкоджали вільному руху між регіонами товарних потоків продукції та антиконкурентних дій. Протягом року
Дотримання конкурсних засад при визначенні суб’єктів господарювання, яким надається право здійснювати певні види господарської діяльності. Протягом року
Забезпечення рівних умов здійснення підприємницької діяльності для всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності. Протягом року
РАЗОМ:   Х Х

 

Х

Секретар виконкому                                                              М.В. Чичирко

Додаток № 1

До Програми соціально-економічного

та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік

Примірний перелік пропозицій щодо об’єктів будівництва, реконструкції, капітального ремонту на 2018 рік

Назва інвестиційної програми, проекту регіонального розвитку Назва замовника Період реалізації Загальна кошторисна вартість, тис. грн. Наявність проектно – кошторисної документації (вказати дату розробки та назву проектної організації) Наявність експертного звіту (зазначити дату і №)
1 2 3 4 5 8 9
1 Реконструкція приміщення котельні під фізкультурно – оздоровчий комплекс по вул. гетьмана Виговського, 15 Б в м. Овручі -«»- -«»- 7888,973 КП «Житомирпроект» ДП «Укрдержбудекспертиза» від 17.02.2017 № 06-0913-16
2 Реконструкція станції знезалізнення ВНС № 1 по вул. Радянській в м. Овруч, Житомирської області Овруцька міська рада 2018 3768,336 ПрАТ «НВФ Екологія України» м. Київ 25.01.2016 № 06-0004-16
3 Реконструкція станції знезалізнення ВНС № 1 по вул. Карпінського в м. Овруч, Житомирської області -«»- -«»- 2643,986 ПрАТ «НВФ Екологія України» м. Київ 25.01.2016 № 06-0005-16
4 Реконструкція та модернізація  вуличного освітлення в м. Овручі Житомирської області з метою раціонального використання електроенергії, зменшення енерговитрат -«»- -«»- 15244,229 ТОВ «Глобальні інжинірингові рішення» ДП «НДІ проектреконструкція» від 31.03.2017 року № 65/е/17-КД/П
5 Реконструкція та модернізація вуличного освітлення вулиць: вул. Новогачищанська, вул. Зелена, вул. Житомирська, вул. Партизанська, вул. Сергія Корольова, вул. Олексія Береста, вул. Лесі Українки, вул. Овруцька, вул. Івана Богуна, вул. Космонавтів, вул. Юрка Тютюнника, провулок Лесі Українки, вул. Мозирська, вул. Північна, вул. невідома – Житомирська, вул. професора Нікончука, вул. Олега Ольжича, вул. Тургенєва, вул. Західна, вул. Енергетиків, вул. Захисників України, провулок Житомирський, вул. Саперна, провулок Західний в м. Овруч Житомирської області з метою раціонального використання електроенергії, зменшення енерговитрат. 1891,064 ФОП Хом’як В.М. ТОВ «Експертиза МВК» від 19.01.2017 р. № 5599
6 Реконструкція стадіону «Юність» по вул. князя Олега, 11 в м. Овручі Житомирської області -«»- -«»- Документація в стадії виготовлення
7 Будівництво каналізаційної мережі по вул. Білявського в м. Овруч Житомирської області -«»- -«»- В стадії корегування ТОВ «Житомирська архітектурно – планувальна майстерня»
8 Будівництво каналізаційної мережі по вул. В.Інтернаціоналістів в м. Овруч Житомирської області -«»- -«»- В стадії корегування ТОВ «Житомирська архітектурно – планувальна майстерня»
9 Будівництво каналізаційної мережі по провул. Сабурова в м. Овруч Житомирської області -«»- -«»- В стадії корегування ТОВ «Житомирська архітектурно – планувальна майстерня»
10 Будівництво каналізаційної мережі по провул. Тітова в м. Овруч Житомирської області -«»- -«»- В стадії корегування ТОВ «Житомирська архітектурно – планувальна майстерня»
11 Капітальний ремонт тротуару центральної площі 1479,992 ФОП Невмержицький М.І. ДП «Укрдержбудекспертиза» 19.07.16 № 06-0507-16
12 Капітальний ремонт центрального парку 1499,892 ФОП Невмержицький М.І.
13 Капітальний ремонт тротуару по вул. Т.Шевченка від об’їзної до будинку № 24 (ліва сторона) в м. Овруч Житомирської області 225,893 ФОП Невмержицький М.І. Екпертизи не потребує
14 Капітальний ремонт тротуару по вул. Т.Шевченка від об’їзної до будинку № 24 (права сторона) в м. Овруч Житомирської області 280,456 ФОП Невмержицький М.І. Експертизи не потребує
15 Встановлення ШРП по вул. Т.Шевченка 148,837 ФОП Невмержицький М.І. Експертизи не потребує
16 Будівництво комунального ринку
17 Реконструкція готелю «Овруч» по вул. Т.Шевченка Замовити проектну документацію
18 Капітальний ремонт тротуару по вул. Г.Майдану Проект + експертиза
19 Реконструкція каналізаційної мережі по вул. Ш.Алейхема Документація в стадії виготовлення
20 Продовження робіт по реконструкції очисних споруд Управління екології Житомирської ОДА 2018 672,0
21 Реконструкція парку Пам’яті по вул. Т.Шевченка у м. Овруч Овруцька міська рада, кошти спонсорів 2018 8270,227 КП «Проектувальник» Овруцької міської ради ДП «Укрдержбудекспертиза»  від 31.03.2017 року № 06-0079-17
22 Реконструкція підземного водозабору м. Овруч Житомирської області -«»- -«»- 1586,010 КП «Житомирводпроект» 22.03.2016. № 06-0072-16
23 Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Підруддя Підрудянської сільської ради Овруцького району Житомирської області 283,907 ФОП Невмержицький М.І. Експертизи не потребує
24 Капітальний ремонт водогінної мережі с. Кирдани Овруцького району Житомирської області 286,416 ФОП Невмержицький М.І. Експертизи не потребує
25 Покращення доступу до якісної питної води для громади сіл Норинськ, Мощаниця, Підвелідники Овруцького району (капітальний ремонт) -»»- -«»- 3618,737 ФОП Росквасов Ю.А. 11.04.2016 № 06-0168-16
26 Реконструкція водопровідної мережі з метою покращення водопостачання громади с. Піщаниця Овруцького району, Житомирської області -«»- -«»- 1246,640 ФОП Росквасов Ю.А. 29.06.2016 № 06-0415-16
28 Капітальний ремонт вулиці Н.Репкіна у м. Овруч, Житомирська область 3942,391 ПП «Терра Інжиніринг» 09.08.2016 № 06-0420-16
29 «Реконструкція спортивного майданчику 44х22 на стадіоні «Юність» в м. Овруч Житомирської області за адресою м. Овруч , вул. Князя Олега,11»
30 «Реконструкція тенісного корту під спортивний майданчик  зі штучним покриттям по вул. Степана Бандери, 23б в м. Овруч Житомирської області»
31 Тезнічне переоснащення ВНС № 2 другого підйому в м. Овруч 951,811 ПрАТ «НВФ Екологія України» м. Київ 12.01.2016 № 06-1280-15
32 Виготовлення ПКД на проведення капітального ремонту інфекційного відділення В стадії виготовлення
33 Будівництво бюветів ум. Овруч Житомирської області 1474,447 КП «Житомирводпроект» ДП «Укрдержбудекспертиза»  від 03.11.2016 року № 06-0748-16
34 Капітальний ремонт проїзду від вул. Героїв Майдану до вул. Прикордонна, та частини вул. Прикордонна до будинку №48 в м. Овруч Житомирської області 1499,372 Філія «Житомиркомундорфпроект» ТОВ «Експертиза МВК» від 26.07.2017 № 8217

Секретар виконкому                                                                  М.В. Чичирко

Додаток № 2

До Програми

соціально-економічного

та культурного розвитку Овруцької ОТГ на 2018 рік

Основні напрямки діяльності по старостинським округам Овруцької ОТГ на 2018 рік

№ з/п

 

Назва суб’єкта подання відомостей Водопостачання Водовідведення Вуличне освітлення Дороги Будівництво та благоустрій Гуманітарна сфера
1 Бондарівський старостинський округ Очистка та часткова ремонт колодязів Виготовлення ПКД по освітленню вулиць Ремонт доріг -Будівництво мосту в с. Красносілка

–  Впорядкування сміттєзвалищ

–  Впорядкування кладовищ

–  Впорядкування обеліску загиблим воїнам – односельцям

–  Будівництво стадіону

-Впорядкування території робітничого селища

-Ремонт Бондарівської ЗОШ (заміна вікон, перекриття частини даху)

-Відкриття додатково групи в Бондарівському ДНЗ та його матеріальна-технічне забезпечення

-Оновлення матеріальна-технічної бази бібліотеки

–  Ремонт та заміна опалення Бондарівської амбулаторії

2 В.Фоснянський старостинський округ Очистка та ремонт громадських колодязів Виготовлення ПКД на освітлення вулиць Ремонт доріг – Ремонт огорожі кладовищ Ремонт будинку культури та бібліотеки в с. В.Фосня

 

3 В.Хайчанський старостинський округ Очистка та ремонт колодязів, ремонт водопровідної системи школи. Частковий ремонт водогінної мережі та водорозбірних колонок. Освітлення вулиць Ремонт доріг -Облаштування дитячих майданчиків

-Упорядкування кладовищ

-Ремонт пожежного автомобіля

-Підгортання сміттєзвалищ

 

-Відкриття ДНЗ

-Ремонт будинку культури

-Заміна вікон у Великохайчанській амбулаторії

-Відкриття дитячого садочка

4 В.Чернігівський старостинський округ Відновлення водогінної мережі. Виготовлення ПКД на освітлення вулиць Поточний ремонт доріг -Облаштування дитячих майданчиків

 

–      Капітальний ремонт будинку культури

– реконструкція газової котельні адмін приміщення сільської ради та заміна вікон;

– утеплення ФАПу та заміна вікон в с. Богданівка

5 Гошівський старостинський округ Капітальний ремонт вуличного освітлення Ремонт та грейдерування доріг -Будівництво та поточний ремонт огорожі кладовищ
6 Зарічанський старостинський округ Поточний ремонт та очистка громадських колодязів. Водовідведення поверхневих вод. Виготовлення ПКД по освітленню вулиць в с. Заріччя, с. Острів Ремонт доріг  

-Видалення аварійних дерев

-Заміна огорожі

-Виготовлення нормативно-грошової оцінки землі

-перекриття даху ФП в с. Острів

-Ремонт клубу в с. Острів

-Ремонт будинку культури та бібліотеки в селі Заріччя (відновлення опалення)

 

7 Кирданівський старостинський округ -Капітальний та поточний ремонт водогінної мережі. -Закупівля водяних насосів.

-Встановлення пожежного гідранту на водонапірній башті

Капітальний ремонт каналізаційної системи с. Дубовий Гай Ремонт доріг -Капітальний ремонт павільйона на артсвердловині

-Благоустрій кладовищ

-Зрізання аварійних дерев

-Впорядкування сміттєзвалищ

-Впровадження системи регулярного вивезення сміття

-Розчищення пожежної водойми

-Проведення ремонту переходу через канал

-Благоустрій автобусних зупинок

-Ремонт приміщення сільської ради

-Впорядкування стадіону

-Виділення земельної ділянки та облаштування стадіону в с. Корчівка

-Закупівля та встановлення ігрових майданчиків

-Впровадження заходів щодо запобігання розповсюдження сказу безпритульних тварин

-Встановлення накриття криниць

-Ремонт порогу біля приміщення будинку культури в с. Кирдани

8 Невгодівський старостинський округ Ремонт водогінної мережі. Освітлення вулиць Ремонт доріг -Видалення аварійних дерев -Ремонт будинку культури

9 Норинський старостинський округ Капітальний ремонт водогінної системи Ремонт каналізаційної системи ДНЗ Виготовлення ПКД на освітлення вулиць Ремонт доріг -Видалення аварійних дерев

–      Капітальний ремонт покрівлі будинку культури в с. Норинськ
10 Підрудянський старостинський округ Виготовлення ПКД  по освітленню вулиць Ремонт доріг -Облаштування дитячих майданчиків

 

Ремонт приміщення клубів та відновлення роботи в селах Яцковичі та Колосівка

-Відновлення роботи фельдшерського пункту в с. Колосівка

11 Піщаницький старостинський округ Ремонт водопровідної мережі Виготовлення ПКД по освітленю вулиць Ремонт доріг -Розширення дитячого садочка

-Ремонт будинків культури та сільських клубів

-Ремонт покрівлі амбулаторії

12 Покалівський старостинський округ Ремонт водогінної мережі Ремонт вуличного освітлення Ремонт доріг -Облаштування торгівельного майданчика

-Впорядкування кладовищ

-Впорядкування сміттєзвалищ

-Видалення аварійних дерев

13 Раківщинський старостинський округ Забезпечення водопостачанням Раківщинської ЗОШ Освітлення вулиць Ямковий ремонт доріг та підсипка відсівом

 

-Проведення поточного ремонту будинку культури та бібліотеки в с. Раківщина

-Проведення поточного ремонту сільського клубу в с. Великі Мошки та с. Гуничі

-Ремонт фасадів та заміна вікон ФАПів сіл Раківщина, Гуничі, Великі Мошки

-Встановлення бетонної огорожі в ФАП с. Раківщина

14 Хлуплянський старостинський округ Частковий ремонт водогін вод мереж та колодязів, заміна насосів – Виготовлення ПКД на освітлення вулиць Ремонт доріг та мостів -Впорядкування сміттєзвалищ

-Впорядкування кладовищ

-Впорядкування дитячих майданчиків

-Ремонт Будинку культури та опалення;

– Поточний ремонт медпункту в с. Оленичі.

 

15 Черепинський старостинський округ Заміна металевих труб в станції знезалізнення. Заміна запірної арматури в с.Черепинки. Виготовлення КПД та капітальний ремонт вуличного освітлення Ремонт доріг -Зрізання аварійних дерев

-Встановлення дитячих майданчиків

– утилізація сміття з території бувшого колгоспу с. Заськи;

– проектування та облаштування двох переходів через яр в с. Заськи

 

-Заміна теплотраси від котельні до клубу в с. Черепин

16 Шоломківський старостинський округ Ремонт водогінної мережі в с. Збраньки. Очистка колодязів Виготовлення ПКД Ямковий ремонт доріг -Капітальний ремонт гідротехнічної споруди

-Впорядкування кладовищ

Та огорожі ФАПу в селі Збраньки, Сл. Шоломківська

-Облаштування дитячих ігрових та спортивних майданчиків

Поточний ремонт приміщення ФАПу в селі Слобода-Шоломківська, Збраньки

-Ремонт клубу в с. Слобода-Шоломківська, с.Збраньки, Шоломки

 

Секретар виконкому                                                                  М.В. Чичирко



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *